Najem koče na Veliki planini

Privoščite si dopust v Alpah!

  Koča Mokrica se nahaja blizu zadnje postaje sedežnice oziroma na poti med planinskim domom na Zelenem robu v smeri Male planine (Domžalski dom, Črnuški dom). Koča ima prijeten dnevni prostor obdan z lesom. Poleg je tudi krušna peč na kateri lahko posušite oblačila in čevlje. V koči je prenovljena kopalnica s talnim gretjem, tuš kabino in WC-jem. V kuhinji je štedilnik na plin, pečica, ter vsem potrebnim za kuhanje in celo s štedilnikom na drva. Koča ima 10 ležišč. V pritličju dve ločeni spalnici za do 3 osebe (ležišče 220 x 200) , v zgornjem nadstropju pa je ena skupna spalnica s tremi ločenimi ležišči (ležišče 1,85 x 1,05).

  V koči je na voljo 250l vode (deževnica) na dan (12h-12h). Voda ni primerna za pitje, potrebno jo je prekuhavati. V koči je elektrika. Vse to se priklopi ob samem začetku letovanja, letovalci prejmejo skupaj s ključi vsa potrebna pisna navodila za začetek in zaključek letovanja v koči.

  Zunaj pred kočo se nahaja velika lesena miza in klopci. Poleg koče se nahaja drvarnica, kjer so drva, saj kočo ogrevate s pečjo na drva. V drvarnici se nahajajo tudi trije ležalniki, katere lahko uporabite za počitek pred kočo po napornem planinarjenju.

  V sami koči se nahaja kar nekaj družabnih iger in knjiga ter barvice, da si otroci lahko malce krajšajo čas in ustvarijo kakšno risbico. 


 • Ležišča 6+4 - v pritličju koče se nahajata dve spalnici, v vsaki spalnici je ležišče velikosti 220x200, kjer lahko na vsakem ležišču spijo tri osebe. V zgornjem nadstropju so tri ločene postelje, ležišča so v velikosti 185x105. Spalnice so opremljene z odejami, vzglavniki in dekami. 
 • Predprostor – v njem se nahaja regal za čevlje in hladilnik z zamrzovalnikom. 
 • Shramba – v njej so regali, kjer imate spravljene kanglice za mleko, opremo za čiščenje koče in kar nekaj lopat za sankanje, katere si lahko izposodite, da bodo otroci v zimskem času lahko uživali.
 • Kuhinja – popolnoma opremljena kuhinja, v njej se nahaja štedilnik na plin, štedilnik na drva s pečico, posoda in vsi potrebni pripomočki za kuhanje. 
 • Srednji prostor za druženje – prijeten prostor obdan z lesom, v njem se nahajata dve mizi s klopmi in stoli. Na voljo imate različne družabne igre, radio, za romantično vzdušje pa poskrbi kaminska peč za ogrevanje na drva, na kateri lahko posušite oblačila in čevlje.
 • Kopalnica – zasebna kopalnica z wc-jem, umivalnikom in tuš kabino, za dodatno udobje pa poskrbi talno gretje.
 • Elektrika in voda – koča je opremljena z elektriko in vodo. Voda v koči je kapnica in ni primerna za pitje, ravno tako morate biti pri uporabi vode varčni, ker je dnevno omejena na 250 litrov na dan.
 • Drvarnica – ločena od koče, nahaja se v neposredni v bližini. V njej se nahajajo drva in ležalniki kateri vam bodo prišli prav v sončnih dnevih za počitek pred kočo po planinarjenju. 

Velika planina je ena redkih visokogorskih pastirskih naselij v Evropi. Prelepa planota v Kamniško-Savinjskih Alpah je znana po naravni lepoti ter številnih pohodnih poteh. Na planoti boste našli številne kraške pojave, kot so kotline in vrtače. Pozimi vas čakajo trije kilometri naravno zasneženih smučarskih prog srednje zahtevnosti. Bolj avanturistični pa si lahko izposodijo krplje. Poleti, ko se sneg umakne pa razkrije kilometre in kilometre kolesarskih poti

Do planote pelje nihalka, ki obratuje celo leto. Spodnja postaja je v dolini Kamniške Bistice ob kampu Alpe, zgornja pa vas dostavi na Šimovcu v bližini okrepčevalnice Skodla. Za bolj športne pa je Velika planina dostopna tudi peš ali s kolesom.

Znamenito pastirsko naselje, katero velja za enega redkih ohranjenih naselij te velikosti v Evropi, prepoznavno po tipični arhitekturi. Strehe koč so krite z značilnimi smrekovimi skodlami, ki segajo zelo nizko. To naselje vam občasno ponuja domače mlečne izdelke, med njih vsekakor spada tudi tradicionalni pastirski sir Trnič. Obiska pa je vredna tudi kapela Marije Snežne.

V junijskem času boste na planini našli tudi kamniško murko, ki je uvrščena v Rdeči seznam ogroženih rastlin kot redka vrsta.

Zemljevid Velike planine [pdf].

-----------

Obratovalni časi žičniških naprav:

tel: +386 1-832-72-58

http://www.velikaplanina.si/

Cenik

Cene veljajo za najem enote.  Vse cene vsebujejo DDV.
Od 20.6.2020 do 20.9.2020 veljajo tedenski termini.

Najem koče na Veliki planini2 ali 3 nočitve4 ali 5 nočitev6 ali več nočitev
Od 5.1.202085,00 EUR/noč73,00 EUR/noč71,00 EUR/noč

Rezervirajte termin!

Pohodništvo

Kolesarstvo in pohodništvo

Pozimi s krpljami, poleti pa peš - raziščite kilometre poti po Veliki planini.
Poleti, ko se sneg umakne pa razkrije kilometre in kilometre kolesarskih poti.

Sir Trnič

Tradicionalne jedi

Obiščite tradicionalno pastirsko vas in poskusite pastirski sir Trnič.

Krplje v snegu

Zimske radosti

Pozimi vas čakajo trije kilometri naravno zasneženih smučarskih prog srednje zahtevnosti in posebna sankaška proga.

Lombar d.o.o.

Pod brezami 5
1218 Komenda
Slovenija

Kontakt

+386 40 862 813
letovanje@lombar.si

Povezave

Lombar.si